Ahad, 13 April 2014

Mat Sabu Kerah Unit Amal PAS Kawal Keselamatan Teresa #Onederful #Bloodyfool
Tindakan Pas menawarkan kawalan keselamatan kepada Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok menerusi sukarelawan dari Unit Amalnya jelas menunjukkan parti itu rela menjadi 'pak sanggup' kepada DAP.

Presiden Kelab Warisan Malaysia (Keris), Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz berkata, perkara itu juga memperlihatkan Pas terlalu bergantung kepada DAP untuk memastikan kelangsungan politiknya.

"Apa yang ditawarkan oleh Pas itu tidak salah di sisi undang-undang, namun dari sudut politik memperlihatkan pergantungan Pas kepada DAP.

"Saya tertanya-tanya sama ada DAP akan bermati-matian mempertahankan Pas jika berlaku perkara sama," .

Beliau mengulas kesediaan Pas menyediakan pengawal peribadi untuk melindungi Teresa yang mendakwa menerima ancaman berikutan klip video, ONEderful Malaysia CNY 2014.

Lim Guan Eng yang jawatan Setiausaha Agung DAP belum disahkan baru-baru ini dilaporkan berkata, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu bersetuju untuk menggerakkan sukarelawan Unit Amal Pas sebagai pengawal peribadi kepada Teresa.

Teresa menerima kecaman pelbagai pihak termasuk pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mewakili kaum Cina kerana menghasilkan klip video selama 11 minit 39 saat yang turut memuatkan sindiran dan fitnah berhubung krisis keselamatan di Sabah serta mengaitkannya dengan isu diplomatik yang berlaku antara Malaysia dan Filipina.

Mohd. Khairul Azam memberitahu, Teresa seharusnya menerima hakikat bahawa diri sendiri menjadi punca berlaku ancaman sedemikian.

"Teresa tidak sepatutnya memperbesar-besarkan perkara tersebut semata-mata mahu meraih sokongan politik," katanya.Cukup kagum dengan semangat setiakawan yang ditunjukkan oleh PAS. Tapi disebalik kekaguman terfikir pula betapa hebatnya kuasa Allah.

Dahulu, PAS menghina kerjasama UMNO dengan pemimpin MCA dan lain-lain parti yang bukan Islam.

Hari ini, PAS pula menunjukkan sikap sayang melampau kepada pemimpin DAP, yang bukan sahaja kafir malah tanpa berselindung, Teresa Kok jelas menghina Islam.Bila kita pertikai tindakan deme, macam ayam betina lepas bertelur penyokong PAS mempertahankan tindakan deme. Nak tahu apa kata deme???

"Owhhh!!! UMNO boleh berpakat dengan MCA dan MIC!!! Kami tak boleh pulak???!!!.

PULAK!!!???? Hehehe... Bila deme kata macam itu, teman pun teringat kata-kata Imam Shafie...

"Aku mampu berhujah dengan 10 ORANG yang pandai dan berilmu TETAPI aku akan kalah dan tewas kepada SEORANG yang tidak mengetahui akan landasan ilmu".

Jadi, lebih baik teman diam daripada ikut sama TENGINNNNN macam deme....

1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam